Приготування смачної та соковитої качки

  1. Найкраще для запікання підійде качка м’ясного або м’ясояєчного типу, вагою від 2 до 2,5 кг. У неї буде ніжне, смачне і м’яке м’ясо.
  2. Якщо у вас заморожена качка, то слід розморозити її заздалегідь на нижній полиці холодильника. Раджу не використовувати для розморожування холодну воду або мікрохвильовку, інакше м’ясо втратить свої смакові якості і стане сухим та жорстким.
  3. Щоб качина грудка не стала сухою, її слід швидко обсмажити на сковороді на середньому або сильному вогні. Поставити в духовку на температуру 180 г на 8-10 хвилин, залежно від розміру грудки.
  4. Щоб запечена качка була більш соковитою і ароматною, для начинки краще використовувати яблука, апельсини, гриби з рисом, чорнослив.
  5. З маринадів відмінно підійде вино, яблучний оцет, лимонний, гранатовий або апельсиновий сік.
  6. З качиним м’ясом краще всього поєднуються такі прянощі, як імбир, кориця, кардамон, аніс, орегано та всі види перцю. Прянощі можна подавати як і в цілому вигляді, так і в меленому, змішуючи з медом, соєвим соусом чи гірчицею.
  7. Ідеальний час приготування качки – 40-45 хвилин на 1кг ваги + 25 хвилин для зарум’янювання, при температурі 180 г. Тобто, на запікання качки вагою 2 кг буде потрібно приблизно 1 годину 45 хвилин до 2 годин хвилин.
  8. Але в будь-якому випадку потрібно періодично перевіряти готовність качки, щоб вона не стала занадто сухою. Зробити це дуже просто: проколіть тушку ножем в найтовстішому місці — якщо сік, що виділився, буде прозорим, то качка готова.
  9. Качку також можна приготувати у власному топленому жирі з додаванням прянощів

Насолоджуйтесь вишуканими стравами і не відмовляйте собі в гастрономічних задоволеннях!

16117588_1096175377159162_1401547108_n

Advertisements

Залишити відповідь

Заповніть поля нижче або авторизуйтесь клікнувши по іконці

Лого WordPress.com

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис WordPress.com. Log Out /  Змінити )

Google+ photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Google+. Log Out /  Змінити )

Twitter picture

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Twitter. Log Out /  Змінити )

Facebook photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Facebook. Log Out /  Змінити )

w

З’єднання з %s