Десерт для НЕЇ

Навіть якщо Вона не любить солодкого, від особливого святкового десерту, зробленого Вашими руками, Вона точно не зможе відмовитись 🙂

Існує безліч цікавих рецептів, але я поділюсь з Вами тими, які можна без проблем приготувати вдома.

ВІДЕНСЬКИЙ «ЗАХЕР»

Торт з бісквіту, абрикосового конфітюру і шоколадної глазурі був створений кондитером Францем Захером в XIX столітті і до сих пір залишається найпопулярнішим десертом Австрії.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. На водяній бані розтопіть темний шоколад і дайте йому охолонути. За допомогою міксера збийте масло з цукром, додайте яйця, не перестаючи змішувати.
  2. Додайте в миску просіяне борошно, какао-порошок, розтоплений шоколад. Розігрійте духовку до 180 ° C, змастіть маслом деко, застеліть пергаментом. Викладіть суміш на деко і відправляйте в духовку приблизно на годину до готовності.
  3. Охолоджений бісквіт розріжте навпіл, змастіть одну частину абрикосовим джемом. Накрийте бісквіт другою половинкою, змастіть торт джемом зверху і з боків.
  4. Приготування шоколадної глазурі: розтопіть шоколад з вершками на водяній бані. В самому кінці додайте шматочок вершкового масла і ще раз добре розмішайте соус, поки масло не розтане. Шоколадним соусом залийте верх і бічні частини торта.

 

ЯГІДНИЙ «ТРАЙФЛ»

Традиційний рецепт легкого англійської десерту зі шматочків бісквіта, просочених кремом, фруктів або ягід і збитих вершків. Як правило, подається у високих скляних келихах.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Малиновим варенням просочіть бісквіт(як готувати його написано в попередньому рецепті), розламайте його на шматочки і викладіть на дно великої скляної миски. Зверху посипте бісквіт нарізаними ягодами (малина або полуниця підійде ідеально, але можна взяті т, які зможете придбати на початку березня).
  2. Для заварного крему: в невеликій каструлі нагрійте 300 мл вершків (не до кипіння!). Збийте за допомогою міксера або блендера яєчні жовтки з цукром до однорідної консистенції. У збиті жовтки долийте теплі вершки і ще раз енергійно збийте масу. Вилийте крем назад в каструлю і поставте на слабкий вогонь, помішуючи, дочекайтеся, поки крем загусне. Готовий крем зніміть з вогню і дайте охолонути.
  3. Охолоджений крем викладіть поверх бісквітів. Збийте вершки, викладіть їх поверх крему. Посипте трайфл тертим солодким мигдалем і поставте на пару годин в холодильник.

 

КЛАСИЧНИЙ «БРАУНІ»

Існує безліч рецептів десерту Брауні з додаванням фруктів і ягід, глазурування або збитих вершків. «Правильний» Брауні має легкий ванільним ароматом, хрустку солодку скоринку та добре пропитану середину.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Розламайте темний шоколад на шматочки і разом з вершковим маслом розтопіть на водяній бані, постійно помішуючи шоколадний соус лопаткою. Готовий рідкий шоколад зніміть з вогню і дайте охолонути
  2. За допомогою блендера ретельно збийте яйця, поступово додаючи тростинний і ванільний цукор.
  3. Дрібно порубати волоські горіхи. У остиглий м’який шоколад акуратно додайте по черзі цукор, борошно і подрібнені горіхи, і все добре перемішайте вінчиком. Влийте яєчну суміш і ще раз ретельно перемішайте. Колір майбутнього Брауні повинен бути однотонним.
  4. Листом пергаменту вистеливши деко, викладіть на нього тісто і відправте на 20-30 хвилин в попередньо розігріту до 200˚ духовку. Остиглий пиріг наріжте на квадратики. Як правило, Браун подають з кулькою ванільного або фісташки морозива.

 

І як я уже казав в одному із блогів, подавати такі «подарунки» найкраще із бокалом вина або шампанського.  Гарного приготування та удачі 🙂

Advertisements

Залишити відповідь

Заповніть поля нижче або авторизуйтесь клікнувши по іконці

Лого WordPress.com

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис WordPress.com. Log Out /  Змінити )

Google+ photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Google+. Log Out /  Змінити )

Twitter picture

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Twitter. Log Out /  Змінити )

Facebook photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Facebook. Log Out /  Змінити )

w

З’єднання з %s