Смачно та корисно

Тунець – один із основних морських продуктів. Через свою ніжність та особливий вишуканий смак, м’ясо тунця користується величезною популярністю у світі. Французи називають його «морською телятиною»  за нетиповий рибний смак, а за особливий рожевий чи темно-червоний колір м’яса – «троянда морів».

Таку виняткову увагу до себе тунець отримав не лише через свої смакові якості,  але й за свою особливу користь.

Тунець – дивовижна риба за своїм складом, і є джерелом легко засвоюваного білка, вітамінів і мінералів з дуже низьким вмістом жиру. Це  продукт, багатий на кислоти омега-3 та омега-6, які допомагають у боротьбі з холестерином.  Також незвичайна користь тунця полягає в його здатності впливати на зміцнення імунітету за рахунок вироблення антитіл, що сприяють зменшенню кількості алергічних реакцій в організмі людини.

ОБИРАЄМО ТУНЕЦЬ

Хоча тунець дуже жирна риба, вона швидко сохне, тому важливо купувати або свіжу тушку або у вакуумному пакуванні. Зазвичай тунець продають уже нарубленим на стейки – обирайте ту рибу, м’ясо якої вологе та має свіжий приємний запах.

ЗАПІКАЄМО

Розігрійте духовку д 220о . Змажте протвінь олією та виложіть на ного стейки. Якщо Ви попередньо не маринували рибу, змажте її оливковою олією та приправте сіллю та перцем до смаку. Запікайте протягом 7-10 хв. Стейки при цьому не повинні бути грубші 2 см.

СМАЧНОГО ТА ДО ЗУСТРІЧІ В РЕСТОРАНІ MON CHEF

Advertisements

Залишити відповідь

Заповніть поля нижче або авторизуйтесь клікнувши по іконці

Лого WordPress.com

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис WordPress.com. Log Out /  Змінити )

Google+ photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Google+. Log Out /  Змінити )

Twitter picture

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Twitter. Log Out /  Змінити )

Facebook photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Facebook. Log Out /  Змінити )

З’єднання з %s