Як готувати морські гребінці

  1. Найкраще обирати в магазині гребінці, заморожені шоковим способом або в глазурі.
  1. Розморожувати морські гребінці раджу тільки при кімнатній температурі, мікрохвильова піч або гаряча вода знищить їх смак.
  1. Заморожені гребінці до приготування можна опустити в холодну воду, змішану в однаковій пропорції з молоком, хвилин на 20-30, тоді вони максимально збережуть свій природний смак.
  1. Якщо ви плануєте смажити морські гребінці, то вибирайте сковороду-гриль або посуд з антипригарним покриттям. Тоді вони стануть красивого золотистого відтінку та не пригорять, а в смаку з’явиться легка горіхова нотка.
  1. Раджу перед смаженням замаринувати гребінці в суміші оливкової олії, трав, часнику, перцю і солі.
  1. Варити морські гребінці рекомендується не більше 5 хвилин. У відварному вигляді найкраще їх використовувати в салатах і холодних закусках.
  1. Готовність гребінців при будь-якому способі приготування визначається по тому, що вони стають абсолютно непрозорими, майже ідеально-білими.

Гребінці можна готувати як самостійну страву з гарніром, а можна в складі різноманітних страв. Рекомендую спробувати котлетки з гребінців – це неймовірно смачно. Їх смажать, тушкують, готують на грилі, панірують, маринують, готують на їх основі бульйони і супи.

Обов’язково спробуйте сирі гребінці, без термічної обробки. Правда, до їх вибору варто підійти найбільш вимогливо. Перед подачею раджу їх тонко нарізати і замаринувати в суміші оливкової олії, солі і суміші перців. Приблизно через півгодини можна пробувати найніжніші скибочки з лимонною заправкою і зеленню.

 

Смачного!

Advertisements

Залишити відповідь

Заповніть поля нижче або авторизуйтесь клікнувши по іконці

Лого WordPress.com

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис WordPress.com. Log Out / Змінити )

Twitter picture

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Twitter. Log Out / Змінити )

Facebook photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Facebook. Log Out / Змінити )

Google+ photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Google+. Log Out / Змінити )

З’єднання з %s