Смачний шашлик на травневі вихідні

Скоро перші травневі вихідні і Ви, мабуть, збираєтесь із сім’єю та друзями відкрити сезон шашликів та пікніків. Чудова ідея, я також люблю такий відпочинок і з радістю поділюсь із Вами своїми секретами.

ЯК ПРАВИЛЬНО МАРИНУВАТИ М’ЯСО ДЛЯ ШАШЛИКУ

  1. Не використовуйте для маринування м’яса алюмінієвий посуд. Зазвичай м’ясо маринують у великій емальованій каструлі і навіть у відрі, якщо на шашлики збирається велика компанія.

 

  1. Коли шари м’яса покладені, накрийте їх зверху тарілкою і покладіть щось важке (можна поставити банку з водою).

 

  1. Посуд з м’ясом слід ставити в прохолодне місце, найкраще в холодильник.

 

  1. Рибу не слід витримувати в маринаді довго – 45 хвилин цілком достатньо. Не вимагає тривалої підготовки і м’ясо птиці. Курячий шашлик можна починати смажити вже через півгодини після закладання м’яса в маринад.

 

  1. Якщо порізати м’ясо великими шматками, маринувати його доведеться довше. Різати м’ясо потрібно поперек волокон, щоб шматки не «скорочуватиметься» під час готування.

 

  1. Цибулю і трави для маринаду треба трохи пом’яти руками, щоб все це дало сік.

ТОП-3 РЕЦЕПТИ СМАЧНОГО МАРИНАДУ

Шашлик в маринаді з лимону і базиліка

Знадобиться: вирізка, багато лимонів (на кілограм м’яса приблизно один лимон), багато базиліку, цибуля, сіль, перець.

У каструлю викладається шар м’яса, шар цибулі, шар базиліка, все це солиться і перчить. Беремо один лимон, вичавлюємо з нього сік, і сам лимон також кидаємо в м’ясо. Потім наступний шар: м’ясо, цибуля, базилік, лимон. Ставимо в холодильник годин на 8. Якщо зберігати таке м’ясо більше доби, у шашлику з’явиться яскраво виражений лимонний присмак, що не всім сподобається.

Гранатовий маринад люблять на сході.

Для його приготування на кілограм м’яса беруть дві склянки гранатового соку, кілька пучків зелені (кінза, м’ята, базилік), побільше меленого перцю і одну велику цибулину. М’ясо витримують в такому маринаді мінімум 10 годин, а краще добу, але, зрозуміло, в холодильнику. Для баранини і свинини цей маринад практично ідеальний.

Свинина в білому вині

Вирізка, цибуля ріпчаста, сіль, перець, вино біле сухе

Кладемо всі продукти в каструлю, ретельно перемішуємо руками, заливаємо вином (половина склянки на 1 кілограм м’яса). Ставимо під вантажем в холодильник на 4 години.

Смачного!
А якщо у Вас зовсім мало часу для маринування – замовляйте уже готове м’ясо для шашлику у нас в ресторані. 

Advertisements

Залишити відповідь

Заповніть поля нижче або авторизуйтесь клікнувши по іконці

Лого WordPress.com

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис WordPress.com. Log Out /  Змінити )

Google+ photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Google+. Log Out /  Змінити )

Twitter picture

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Twitter. Log Out /  Змінити )

Facebook photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Facebook. Log Out /  Змінити )

З’єднання з %s