Ванільна панакота з полуничним соусом

Існує два типи людей – ті, що люблять панакоту, і ті, що в захваті від тірамісу. І сьогодні я потішу перших 🙂  Хто пробував справжню, правильну панакоту, зрозуміють мене. Це приголомшливо ніжний і м’який десерт, який  дарує легкий ванільний смак.

Панакота (італ. Panna cotta – «Варені вершки») – північно-італійський десерт з вершків, цукру і ванілі.

Отже, для панакоти  я використовую наступні інгредієнти :

 

  • Желатин
  • Вершки 33%
  • Молоко 3%
  • Цукор
  • Ваніль (стручкова)
  • Лимон
  • Цукор
  • Вода

Розчиняємо пакетик желатину в половині чашки холодної води до набрякання. В окремий посуд наливаємо вершки, додаємо, перемішуючи, цукор. Потім у підсолоджені вершки опускаємо розсічений уздовж стручок ванілі. Цю суміш доведіть практично до кипіння, зніміть з вогню, коли вершки почнуть підніматися. Дайте їм настоятися на ванілі, потім витягніть стручок. Нехай остигають. У цей час відцідіть желатин, додай трохи молока, підігрійте і з’єднайте із ванільними вершками. Добре перемішайте і розлийте по формочках. Поставте у холодильник – щонайменше на півдня. І ось  результат. Правильна і справжня панакота завжди буде ніжною, а для краси і смакових акцентів додаємо ягоди або соуси в декорі.

 

У нашому ресторані Mon Chef можна насолодитись ванільною панакотою з полуничним соусом.

Advertisements

Залишити відповідь

Заповніть поля нижче або авторизуйтесь клікнувши по іконці

Лого WordPress.com

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис WordPress.com. Log Out /  Змінити )

Google+ photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Google+. Log Out /  Змінити )

Twitter picture

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Twitter. Log Out /  Змінити )

Facebook photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Facebook. Log Out /  Змінити )

w

З’єднання з %s