Ідеальний стейк Філе Міньйон від Шефа

У 18-19 століттях унікальний рецепт стейку  потрапив до французів і німців. У руках кухарів  традиційне приготування стейка з роками видозмінювалося. Це і стало причиною виникнення неповторних «філе-міньйон», «торнедос», «шатобріан» і «стейк-філе».

І сьогодні поговоримо про стейк  Філе Міньйон. А що ми знаємо про нього?

  • Пісний і м’який стейк з центральної частини вирізки
  • У ньому відсутня концентрований м’ясний смак і він майже не містить жиру
  • Подається невеликими шматочками товщиною 6-8 сантиметрів
  • Рекомендована ступінь прожарювання Rare або Medium Rare
  • Вважається жіночим стейком
  • Ідеально підходить для вечері на двох з пляшкою хорошого вина J

Найважливішим у приготуванні міньйона є вибір м’яса. Вибирайте соковиту, філейну частину туші молодих бичків віком не старше 1,5 року певних порід, які харчувалися лише зерном, травою або кукурудзою. Цей раціон тварин робить вирізку мармуровою, має ніжний жировий прошарок.

Традиційний рецепт філе міньйон передбачає обсмажування м’яса до стану середньої прожарки. Маринувати класичний стейк не потрібно. Після обсмажування використовуйте тільки сіль, рослинне або вершкове масло (або їх суміш), чорний мелений перець .

У моїй інтерпретації я використовую м’ясо  з американської та української  яловичини, а до гарніру обираю овочі гриль.

Смачного!

Advertisements

Залишити відповідь

Заповніть поля нижче або авторизуйтесь клікнувши по іконці

Лого WordPress.com

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис WordPress.com. Log Out / Змінити )

Twitter picture

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Twitter. Log Out / Змінити )

Facebook photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Facebook. Log Out / Змінити )

Google+ photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Google+. Log Out / Змінити )

З’єднання з %s