Ікра щуки з тостами

Тільки подивіться, з яким захопленням покупці розглядають в магазинах полиці з червоною ікрою та іншими рибними делікатесами. Так і читається в їхніх очах: «От би зараз змести всю цю пишність собі до візку!»

Можливо  зараз ікра щуки вважається продуктом менш «благородного» походження, ніж червона і чорна. А в царській Росії вона коштувала шалено дорого і була доступна тільки монархам, найбагатшим дворянам і купцям. Завдяки своєму ніжному смаку і високим поживним властивостям, красива бурштинова ікра щуки в той час міцно влаштувалася в групі делікатесів, не уступаючи по популярності ікрі лососевих риб.

Ікра щуки, приготування якої ми будемо сьогодні розглядати, є досить цінним дієтичним продуктом, оскільки не містить багато жиру, але має велику кількість вітаміну D, білка і різних мікроелементів. За часів правління царів, її їли з млинцями. Вона високо цінувалась навіть більше, ніж ікра червона.

Щуча ікра досить велика, порівняно з іншими сортами річкової риби і засолена ікра виходить дуже смачною, якщо дотримуватися всіх простих правил її соління в домашніх умовах.

Є декілька найпоширеніших рецептів засолювання щучої ікри і для того, щоб це зробити, необхідно мати потрібний сорт риби з ікрою, потім її випатрати і приступити до засолюванні. З самого початку все промивається проточною водою, потім акуратно плівка розривається і ікру протирають через друшляк або сито з крупною сіткою. Кип’ятимо воду, за обсягом, що перевищує масу ікри в півтора рази, потім у воду потрібно додати сіль за смаком, але не пересолити, так як це і буде розсіл для ікри. Готовим розсолом заливаємо ікру, все ретельно перемішуємо і  тримаємо в ньому близько 20 хвилин, після чого таку ікру для вживання можна сміливо зберігати в холодильнику.

Запрошую поласувати смачною ікрою зі щуки за моїм рецептом  в нашому ресторані Mon Chef

Advertisements

Залишити відповідь

Заповніть поля нижче або авторизуйтесь клікнувши по іконці

Лого WordPress.com

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис WordPress.com. Log Out / Змінити )

Twitter picture

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Twitter. Log Out / Змінити )

Facebook photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Facebook. Log Out / Змінити )

Google+ photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Google+. Log Out / Змінити )

З’єднання з %s