Дні української кухні в ресторані Mon Chef

Про те, як зварити смачний борщ, знає кожна господиня. Інша справа, що вкладається в поняття смачний борщ. У кожній родині вважають по-своєму: для когось це український борщ з пампушками, для когось — зелений, хтось думає, що найправильніший борщ — холодний, а хтось — обпікаючи-гарячий, з шматком м’яса і сметаною. І кожна буде думати, що саме цей простий рецепт борщу — найправильніший.

Український борщ -це натхнення, натхнення і натхнення, а також наша традиція і культура.

Існує понад 70 складених і описаних рецептів червоного борщу, найскладнішим та найдорожчим з яких вважається «Борщ київський». Бульйон для нього варять з яловичини, баранини та свинини, а окрім обов’язкових складників додають натуральний хлібний квас.

Давайте помандруємо українською картою борщу? J

  • На Чернігівщині готують борщ з грибними «вушками» і називають його «переяславським».
  • Полтавчани борщ варять на основі курячого бульйону і обов’язково кладуть до нього традиційні для свого регіону галушки.
  • На Житомирщині борщ має два різновиди: «поліський» – з в’яленими в’юнами і грибами та «коростенський» – на сухофруктах.
  • Є на карті України регіон, у якому взагалі немає свого борщу, – це Закарпаття. Дуже рідко там варять борщ із самої лише картоплі та буряка, без капусти і називають його «львівським».
  • Галичани в давнину готували борщ дуже ріденьким, без картоплі, тільки з буряка, приправляючи засмажкою, а для кислоти додавали вишневий чи яблучний сік.
  • На честь українського борщу було назване невелике містечко Борщів, розташоване на Тернопільщині. Щоосені воно стає центром фестивалю «Борщ-їв».

А я запрошую відвідати українські дні з 24 по 27 серпня в ресторані Mon Chef! У Вас буде змога спробувати класичний український борщ та галицький борщ за моїм улюбленим рецептом

Advertisements

Залишити відповідь

Заповніть поля нижче або авторизуйтесь клікнувши по іконці

Лого WordPress.com

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис WordPress.com. Log Out / Змінити )

Twitter picture

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Twitter. Log Out / Змінити )

Facebook photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Facebook. Log Out / Змінити )

Google+ photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Google+. Log Out / Змінити )

З’єднання з %s