Особуко томлене в червоному вині

У кожній країні є кулінарні шедеври, які місцеві жителі обожнюють, але за кордоном ці страви маловідомі. Така ж  історія з Особуко J . Ця страва заслужила велику популярність у світі.

На цей раз ми з вами приготуємо Оссобуко, також відомий як Оссо Буко (італ. Osso buco, що в перекладі означає «кістка з отвором») – це вишукана страва, котра являє собою ніжну тушковану яловичину. Традиційно для цього рецепту використовується м’ясо верхньої частини стегна. Дана частина ноги відрізається разом з кісткою. Потрібно розуміти, що саме кісточка надає страві приголомшливий смак. У центрі кожної кісточки знаходиться кістковий мозок, один його шматочок надає смак немов би застосували п’ять бульйонних кубиків.

Яловичину розділяємо гострим ножем на частини, приблизно в 3-4 сантиметри. Стейк Особуко попередньо посипаємо спеціями і залишаємо набувати кімнатну температуру.

Після цього  обсмажуємо на відкритому вогні та дотушковуємо неодмінно у посуді з чавуну.

***Чому саме посуд із чавуну? М’ясо верхньої частини стегна це все-таки досить жорстке м’ясо, а його приготування у посуді з чавуну  робить його більш ніжнішим на смак.

Для довершення смаку я тушкую його в червоному вині.  Насолоджуйтесь!

Advertisements

Залишити відповідь

Заповніть поля нижче або авторизуйтесь клікнувши по іконці

Лого WordPress.com

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис WordPress.com. Log Out / Змінити )

Twitter picture

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Twitter. Log Out / Змінити )

Facebook photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Facebook. Log Out / Змінити )

Google+ photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Google+. Log Out / Змінити )

З’єднання з %s