Сир і вино

Зовсім скоро у Львові – свято Сиру та Вина. Протягом трьох днів свята пройде Ярмарок сирів та вин, різноманітні кулінарні майстер-класи, працюватиме арт-майстерня.  Чим не привід для хорошого настрою?

Сьогодні, я хочу розповісти Вам про сири. Чи знайомі ми з історію їх походження? Чи знаємо з чим смакувати? Отже,до Вашої уваги, моя добірка вишуканих сирів.

Пармезан

Просто купуючи пармезан, ви вже вибираєте сир найвищої якості. Його унікальність таїться в найдавнішій рецептурі, що йде корінням в Середньовіччя, найсуворіших правилах виробництва і природні особливості регіону Італії, який подарував всьому світу неповторний продукт.

Цар сирів виготовляється виключно в провінціях Парма, Реджо-Емілія, Модена, Болонья (на захід від річки Рено) і Мантуя (на південь від річки По).

Пармезан добре пробувати один або зі свіжими фруктами (грушами, інжиром, виноградом або ківі), сушеними фруктами, медом з квітів акації або суничного дерева. Однак найбільше підходить до нього, на мій погляд – кілька крапель традиційного бальзамічного оцту з Модени або Реджо Емілії.

Сир Брі

Французький сир брі -король сирів, його смак неможливо забути

Звідки до нас прийшов сир брі з цвіллю і що в ньому особливого? Він відрізняється дуже м’якою і ніжною консистенцією, а також невисокою жирністю. Вперше його приготували в регіоні Франції, який називався Брі. З його допомогою піддані виплачували данину королям.

Його треба поєднувати з білим вином і фруктами. Також ви можете їсти його просто так. Він відмінно доповнює бутерброди і салати. Запечений сир відрізняється оригінальним смаком і ніжною консистенцією. Брі також вживають з горіхами і ягідними соусами.

 

6349572637ae53fb3d6e3f384abeedd2

Сир Горгонзола

Неподалік від Мілана знаходиться невелика італійська провінція Горгонзола, відома всьому світу тим, що тут місцевими жителями багато століть виготовляється особливий сорт сиру з пліснявою, присутність якої надає його смаку особливу пікантність. Сир «Горгонзола» є одним з найзнаменитіших блакитних сирів, які отримали цю назву завдяки наявності в своїй структурі пророслих цвілевих культур, які мають блакитний відтінок. Сир часто використовується в рецептах всіляких супів, салатів і соусів. Його специфічний смак чудово підходить для поєднання з овочами, шоколадом і медом та волоськими горіхами.

 

Сир Пекоріно

Сир Пекоріно є відмінною самостійною закускою, яка ідеально поєднується з грушами, виноградом і волоськими горішками. Також подавати цей продукт можна до домашнього хліба з медом. Подрібнений сир Пекоріно використовують як добавки до пасти, піци, лазіння і до запіканок. Прекрасно поєднується цей продукт з винами. Крім цього, з сиру Пекоріно можна готувати соуси, які підходять як до овочевих і м’ясних страв.

 

Запрошую насолодитись смаком вишуканих сирів та келихом хорошого вина до нашого ресторану Mon Chef

 

Advertisements

Залишити відповідь

Заповніть поля нижче або авторизуйтесь клікнувши по іконці

Лого WordPress.com

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис WordPress.com. Log Out / Змінити )

Twitter picture

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Twitter. Log Out / Змінити )

Facebook photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Facebook. Log Out / Змінити )

Google+ photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Google+. Log Out / Змінити )

З’єднання з %s