ТОП 5 ЗАПРАВОК ДЛЯ САЛАТІВ

Відразу дві причини є для того, щоб звернути сьогодні свою увагу на салати. По-перше, це піст, який розпочався уже цього тижня. По-друге – весна і час подбати про своє тіло та повернення його у форму J Зазвичай ми робимо його вдома з олією, або з майонезом ((що є не дуже здорово), але є багато альтернативних варіантів цьому. Заправки для салатів – універсальний спосіб надати нове звучання знайомих салатів. Варто тільки одного разу спробувати і Ви вже не зможете зупинитись у пошуку нових поєднань.

ТОП-5 ЗАПРАВОК ДЛЯ САЛАТІВ

1.ЦИТРУСОВА

Любителі апельсинів, лимонів і лаймів однозначно оцінять цю заправку з властивою для цитрусових кислинкою. Вона ідеально підходить до рибних салатів і салатів з морепродуктами, але також підійде і до овочевих страв. Терту цедру і сік лимона необхідно змішати з цедрою і соком лайма та апельсина, додати 1 ч.л. цукру, 1 ч.л. солі і залити отриману суміш 16 ст.л. оливкової олії. Таку заправку можна розмішати в блендері, проте прийнято її робити так: відправляють подрібнені інгредієнти в банку, щільно її закривають і змішують,  ретельно струшуючи.

2. ЙОГУРТОВА

Дуже корисна заправка і абсолютно не шкодить фігурі. В основі йде легкий натуральний йогурт. Можете взяти грецький або класичний без добавок. Додайте в нього часник, свіжі трави, які краще порвати руками, сіль і перець. Все добре перемішуємо і даємо постояти хвилин 5. Після чого можемо подавати до столу.

3.ГОСТРА ЗАПРАВКА НА ОСНОВІ ОЛІЇ

Чудовий варіант для легких овочевих салатів.

Для приготування соусу в ємкість наливаємо 100 мл соняшникової або оливкової олії, 50 грам лимонного соку, кладемо 2 зубчики нарізаного часнику, подрібнений невеликий пучок свіжої зелені, по половині чайної ложки солі і кмину, трохи чорного і червоного меленого перцю. Все подрібнюємо блендером або вінчиком до однорідного стану, даємо кілька хвилин настоятися і заправляємо салат.

4. МЕДОВО-ГІРЧИЧНА

Можна використовувати як для салатів, так і в якості соусу до страв з варених або запечених овочів. Для її приготування змішуємо 125 мл натурального густого йогурту, столову ложку гірчиці дижонскої, 1-2 чайних ложки меду, 50 мл лимонного соку, можна додати трохи лимонної цедри, один дрібно нарізаний зубчик часнику (за бажанням), дві чайні ложки солі і половинку ложки чорного свіжозмеленого  перцю. Готовий соус можна зберігати до 7 днів в прохолодному темному місці в герметично закритому посуді

5. ЗАПРАВКА НА ОСНОВІ СМЕТАНИ

Така заправка найкраще підійде для овочевих салатів.

Для приготування заправки візьміть  50 г сметани,  50 мл 9% оцту, одну чайну  ложку цукрової пудри, а також  по щіпці червоного і чорного меленого перцю та  сіль.

Змішайте сметану з сіллю і двома видами перцю, обережно влийте оцет. Додайте  цукрову пудру і охолодіть. Охолоджений соус злегка збийте.

І ще одне – не бійтесь експериментувати і готувати свої авторські рецепти, адже це буде цікаво і Вам і тим, для кого Ви готуєте.

Смачного!

Залишити коментар